lørdag 14. april 2012

hva er proposisjonene i Spiritismen?

  • Guds Eksistens
  • Sjelens udødelighet
  • Reinkarnasjon eller flerhet av eksistenser
  • Flerhet av bebodde verdener
  • Kommunikasjon og innflytelse av åndene
Video på Engelsk:


Spiritismens innflytelse på framskrittet
798. Kommer Spiritismen til å bli en felles tro, eller vil den fortsett med å bare være en vanlig tro for enkelte personer?
“Den vil helt sikkert bli en alminnelig tro og markere en ny æra i menneskehetens historie, fordi den er i menneskets natur og tidspunktet har kommet da den vil ta plass i vår viten. Den vil imidlertid måtte gjennomgå store konflikter, mer overfor ulike interesser enn andre overbevisninger, siden det ikke finnes noen måte å fornekte dens eksistens fra de personene som er interessert i å bekjempe den, noen av egennytte og andre på grunn av helt materielle årsaker. Men siden de vil bli isolert, vil disse motstanderne føle seg tvunget til å tenke som de andre, elles vil de bli latterliggjort.” (Åndeboka - Kap. VIII, del 3)

Spiritistdoktrinene inneholder tre essensielle aspekter. Derfor bør ingen føle seg bundet når de ønsker å arbeide og produsere. La de som har legning for vitenskap utvikle den med verdighet, de som vier seg til filosofi foredle tesene sine og de som konsentrerer seg om religion få guddommeliggjort lengslene sine. Men framfor alt er det nødvendig at Spiritismens doktriner blir værende i alt og alle, slik at vi ikke mister den basiske balansen som organisasjonen er bygd på.
***
vil du vite mer om den Spiritistbevegelsen i Norge, besøk også : www.geeaknorge.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar